Little Falls Public Library Courtyard

Little Falls, New York

 

The intent for the new library courtyard was to create a new formal garden courtyard that could be used for reading, educational classes, hosting public events, showing movies during summer evenings, or hosting local speakers. The design plays on the shift in orientation that occurs between the back of the library and the adjacent street. The terrace located closest to the library is the most formal and uses a combination of brick and bluestone. Moving away from the building, materials and forms transition into warmer and more earthy tones, while taking on a slightly more organic feel, but remaining within a grid structure.

Work done by Mary Moore Wallinger while employed by Synthesis Architects, LLP. © Synthesis Architects LLP.